dijous, 28 de juliol del 2011

els 2 dies de GIRONA

Història d'una ruta per les comarques de GIRONA

Pedalarem pel Gironès, Pla de l'Estany, La Garrotxa, la Selva i també el Baix Empordà. Consta de 228km i 2070m asc distribuits en 2 dies.
1er dia: 116,34km - 1267m asc - 1217m dsc
La ruta parteix com a origen a la Plaça dels Països Catalans, Girona. Per sortir de Girona ens dirigim cap a Fontajau per així passar per Sarrià de Ter. Allà anirem a buscar la C-66 direcció Banyoles. La C-66 la seguirem fins la desviació de Palol de Revardit. Som ara al PLA de L'ESTANY. Seguirem una bonica carretera que ens durà fins a Camós, on girem a l'esquerre per dirigirnos al peu d'ascenció de Rocacorba. Tindrem el l'estany de Banyoles a tocar, si disposeu de temps s'hi pot fer un passeig. Però la nostra ruta es dirigeix ara cap a Santa Pau, a 21km de Banyoles. Serà en ascenció amb alguna baixada suau, és una carretera poc transitada i amb força tranquilitat. Pel camí trobarem una petita població amb molt encant, Mireres. La part més dura de la jornada comença ara la pujada cada cop és més pronunciada fins a Santa Pau: LA GARROTXA. S'hi por reposar bé, hi ha una area de PICNIC indicada. Ara ens trobarem inmersos en la zona volcànica de la Garrotxa i passarem a la vora dels volcans emblemàtics com el de Santa Margarida. Des d'aquí vindrà baixada fins a Olot. Allà trencarem a mà esquerre per dirigir-nos cap a Bas, no sense abans passar per Les Preses. Ara anirem a buscar la C-63 direcció a Anglès on farem la curta ascenció al coll de Bas (jo he passat pel túnel però es pot passar per dalt). Ara ens espera baixada i més baixada. Creuarem les boniques poblacions de Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d'Hostoles, Amer, La Cellera i Anglès. Passat Anglès girarem a mà dreta per fer la última dificultat del dia, l'ascenció a Mas Lluners (o Mas Llunès) són 4km d'ascenció que amb el cansament es poden fer durs. Un cop a dalt planeja i baixarem fins a Estanyol. Allà ens dirigim a Aiguaviva, on prendrem direcció a l'Aeroport (Vilobí d'Onyar). Quan passem pel costat de la pista d'aterratge és fàcil veure aterrar o enlairar-se algun avió. Passat la pista d'aterratge girem a mà esquerres per una carretera asfaltada de nou, direcció a la NII. Allà hem de seguir direcció a Fornells de la Selva (no direcció a Barcelona, fàcil equibocar-se). quan creuem Fornells direció a Girona finalitza el 1er dia. (zona Montesori/Palau). Han estat 4h57m51s - 23,4km/h - 3049cal - 73rpm. Ara a reposar que l'endemà més.


2on dia: 112,18km - 803m asc - 838m desc
Vam deixar la ruta a Montesori/Palau i la seguirem direcció a Quart per la C-35. Deixarem Quart i creuarem Llambilles i Cassà de la Selva. Pasarem prop de Llagostera i seguit farem una forta baixada anomenada "la pujada d'alou". Farem un tros de carretera amb molta precaució, és la carretera de 2 carrils que va a Platja d'Aro. Fins que ja no podem seguir més, és Autovia i ens desviem per Santa Cristena d'Aro. Creuem i direcció a Platja d'Aro. Passem pela bonica població turística (hi ha un ambient turistic que personalment m'encanta, Chapeau per PdA!! Prenem direcció a Sant Antoni de Calonge i Palamós, ara resseguim la costa fins deixar Palamós on la platja està a tope. Deixem Palamos doncs per la carretera vella i "rollo Paris Rubaix" que es durà a Palafrugell. Allà anem direcció Calella, faig una visita als amics del Càmping, i enfilarem direcció al Far de Sant Sebastià. Dura ascenció de més de 100m d'altura que ens posarà a to!! us la podeu estalviar i voltar per Llafranc però no us podeu perdre les vistes desde el Far. Desprès de gaudir del paisatge i fer alguna foto anirem direcció a Palafrugell. Allà buscarem direcció Regencós. Trencarem a ma esquerre i creuarem Pals, bonica població. Seguim direcció Torroella on abans d'arribar-hi prene la desviació cap a Fontanilles i Gualta. Passat Gualta anirem a mà esquerre direcció Girona. Passarem per les petites poblacions de Serra de Daró, Parlavà fins a la C-66. Anirema a la dreta direcció Girona. Creuarem ara Bordils i Celrà per anar al lloc d'origen: Girona. Entrarem a Girona per Pont Major i la creuarem per la plaça independència i la plaça Catalunya. Ara ja nomès queda arribar a la plaça Paisos Catalans on vem sortir ahir. He pedalat avui 4h40m51s - 24,0km/h - 2959cal - 75rpm

RESUM:
228km - 2070m asc - 9h38min - 23,7km/h - 6008cal - 74rpm - 130ppm

Desitjo que us agradi la volta. Disfruteu-la.
Salut i a pedalar!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ets un màquina Jordi !!!!!!!!!!!